Rozwiąż równanie
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11581
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3167 razy
- Pomógł: 749 razy
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Rozwiąż równanie
no więc wyszło mi:
\(\displaystyle{ z_{0}=\frac{\sqrt{6}}{2}-\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{1}=-\frac{\sqrt{6}}{2}+\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{2}=\frac{\sqrt{6}}{2}+\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{3}=-\frac{\sqrt{6}}{2}-\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{0}=\frac{\sqrt{6}}{2}-\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{1}=-\frac{\sqrt{6}}{2}+\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{2}=\frac{\sqrt{6}}{2}+\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
\(\displaystyle{ z_{3}=-\frac{\sqrt{6}}{2}-\frac{\sqrt{2}}{2}i}\)
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11581
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3167 razy
- Pomógł: 749 razy
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Rozwiąż równanie
sprytnie ja z kwadratowego \(\displaystyle{ t=z^{2}}\) i potem pierwiastki z pierwiastków równania