Liczby zespolone - welomian

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
sir_doom
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 2 sty 2010, o 17:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzeg

Liczby zespolone - welomian

Post autor: sir_doom »

Witam. Mam takie zadanie...
Rozwiąż w ciele liczb zespolonych równanie
\(\displaystyle{ z^{2} - 4z + 4 + i = 0.}\)
Wynik zapisz w postaci algebraicznej.

Problemu nie sprawia wyznaczenie \(\displaystyle{ z_{1}=2-i}\) i \(\displaystyle{ z_{2}=2+i}\)
Problem to, jak zapisać wynik w postaci algebraicznej?
miodzio1988

Liczby zespolone - welomian

Post autor: miodzio1988 »

To jest postac algebraiczna....
ODPOWIEDZ