Witam. Mam prośbę, mógłby ktoś wyliczyć krok po kroku to zadanie : \(\displaystyle{ z^2-(1+i)z+5i=0}\)
z góry dziękuję
Równanie w liczbach zespolonych
Równanie w liczbach zespolonych
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, o 16:19 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Część postu usunięta ze względu na brak powiązania z działem, w którym post został umieszczony. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Część postu usunięta ze względu na brak powiązania z działem, w którym post został umieszczony. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Równanie w liczbach zespolonych
\(\displaystyle{ z^{2}-(1+i)z+5i=0}\)
podstaw
\(\displaystyle{ z = x +iy}\)
niewiadome na jedną wiadome na drugą i porównujesz części rzeczywiste i urojone
podstaw
\(\displaystyle{ z = x +iy}\)
niewiadome na jedną wiadome na drugą i porównujesz części rzeczywiste i urojone