Na płaszczyźnie zespolonej narysuj zbiory liczb :
a) \(\displaystyle{ Re(z+1) = Im (2z-4i)}\)
Proszę o pomoc jak to zrobić ?
Plaszczyzna zespolona - narysowac zbiory liczb
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 3 gru 2009, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brzeg Dolny
Plaszczyzna zespolona - narysowac zbiory liczb
Ostatnio zmieniony 19 gru 2009, o 01:09 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach[latex].
Powód: Poprawa wiadomości. Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 5356
- Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gliwice
- Pomógł: 1381 razy
Plaszczyzna zespolona - narysowac zbiory liczb
Zapewne chodziło Ci o takie równanie
\(\displaystyle{ Re(z+1) = Im (2z-4i)}\)?
Jeśli tak, to podstaw do równania \(\displaystyle{ z}\) w postaci algebraicznej, np \(\displaystyle{ z=x+iy}\).
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ Re(z+1) = Im (2z-4i)}\)?
Jeśli tak, to podstaw do równania \(\displaystyle{ z}\) w postaci algebraicznej, np \(\displaystyle{ z=x+iy}\).
Pozdrawiam.