2 szeregi zespolone (zbieżność )

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
zenek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 24 sie 2005, o 20:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

2 szeregi zespolone (zbieżność )

Post autor: zenek »

zbadać zbiezność

\(\displaystyle{ \bigsum_{i=0}^{\infty} \frac{\sqrt{n} - i }{n+1}}\)
\(\displaystyle{ \bigsum_{i=0}^{\infty} \frac{(3 -i )^n }{10^n*n}}\)

Zrobilem te zadani chce zeby ktos je zrobil dla porownania , nie podaje wynikow zeby sie nikt nie sugerował.
Bede wdzieczny jesli ktos je zrobi.
ODPOWIEDZ