równanie liczby zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 8 gru 2009, o 00:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: rzeszów
- Podziękował: 1 raz
równanie liczby zespolonej
Mam oto takie równanie \(\displaystyle{ z^{4}+1=0}\) Czy ktoś coś podpowie nie chodzi mi tu żeby dostać całe rozwiazanie tylko kilka podpowiedzi jak sie zabrać za to.
-
- Użytkownik
- Posty: 5356
- Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gliwice
- Pomógł: 1381 razy
równanie liczby zespolonej
Uniwersalnie tak: przekształć równanie do postaci \(\displaystyle{ z=...}\)
Inna możliwość: skorzystaj z tego, że \(\displaystyle{ 1=-i^2}\).
Pozdrawiam.
Inna możliwość: skorzystaj z tego, że \(\displaystyle{ 1=-i^2}\).
Pozdrawiam.