nierówności, liczby zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
paw3lx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 29 lis 2009, o 15:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

nierówności, liczby zespolone

Post autor: paw3lx »

prosze o pomoc w rozwiązaniu tych przykładów.

1) \(\displaystyle{ |z|+Re z < 1}\)

2) \(\displaystyle{ arg \frac{z-1}{z+1}= \frac{\pi}{3}}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

nierówności, liczby zespolone

Post autor: Nakahed90 »

Podstaw \(\displaystyle{ z=x+iy}\)
ODPOWIEDZ