Czy mógłby ktoś podać wyniki?
Z tego co pamiętam to na kolokwium wyszło mi chyba \(\displaystyle{ 3\sqrt{-1}, 3, -3}\). Czwartego nie udało mi się policzyć, chciałbym mniej więcej ocenić jakie są szanse na zaliczenie koła, stąd pytanie o wyniki
Dzięki, pozdr.
Obliczenie pierwiastków czwartego stopnia z -81.
-
- Użytkownik
- Posty: 1130
- Rejestracja: 1 lis 2008, o 22:33
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 72 razy
- Pomógł: 156 razy
Obliczenie pierwiastków czwartego stopnia z -81.
no \(\displaystyle{ 3^4 \neq -81}\) ani \(\displaystyle{ (-3)^4}\) też nie
\(\displaystyle{ 3 \sqrt{-1}}\) możesz sprawdzić że też nie...
... %29%5E4%3D
Ogólnie to powinny wyjść 4 liczby zespolone.
\(\displaystyle{ 3 \sqrt{-1}}\) możesz sprawdzić że też nie...
... %29%5E4%3D
Ogólnie to powinny wyjść 4 liczby zespolone.
-
- Użytkownik
- Posty: 70
- Rejestracja: 30 lis 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sopot
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1 raz
Obliczenie pierwiastków czwartego stopnia z -81.
No to lipa, koło w plecy, ehh... -- 26 listopada 2009, 12:38 --A czy mógłby ktoś to rozwiązać jednak?
Będę pewnie to poprawiał za jakiś czas to może coś mi to pomoże
Dzięki z góry.
Będę pewnie to poprawiał za jakiś czas to może coś mi to pomoże
Dzięki z góry.