mam takie zadanie:
• Podaj interpretacje geometryczna nastepujacego zbioru punktów
na płaszczyznie \(\displaystyle{ {z \in C: |z| \le 1, 0 \le arg(iz) \le \pi}}\)
• Jaki jest zwiazek miedzy pierwiastkami n-tego stopnia z liczb
zespolonych z oraz iz?
• Znajdz wszystkie liczby zespolone z, które spełniaja równanie
\(\displaystyle{ 2z^{3}=(1-i)^{2}}\). Wynik przedstaw w postaci algebraicznej.
pierwszą i trzecia umiem zrobic kropkę... proszę mi tylko pomóc zrobić kropkę druga...
związek między pierwiastkami
-
- Użytkownik
- Posty: 74
- Rejestracja: 3 cze 2009, o 09:14
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 3 razy