Czy dobrze zaznaczyłem na płaszczyźnie??
Naszkicuj
\(\displaystyle{ \{z\inC: |z+3| \le |z-3i+\sqrt{2}(-\frac{\sqrt{2}}{2} +\frac{\sqrt{2}}{2}i)^{31}| \}}\)
Zakładając że sie nie pomyliłem dochodzimy do tego:
\(\displaystyle{ |z+3| \le |z-1-4i|}\)
co można zapisać tak:
\(\displaystyle{ |z-(-3)| \le |z-(1+4i)|}\)
I teraz pytanie czy dobrze to zaznaczyłem na płaszczyźnie (ten zielony razem z symetralną)
Naszkicuj na płaszczyźnie
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 18 paź 2009, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 22 razy
Naszkicuj na płaszczyźnie
Ostatnio zmieniony 15 lis 2009, o 14:00 przez igotfeeling, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 18 paź 2009, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 22 razy
Naszkicuj na płaszczyźnie
Ok dzięki za potwierdzenie
No hehe j właśnie chciałem tutaj napisać to jako "i" bo wszędzie tutaj na forum się tak pisze no ale na moim wydziale inaczej i wyszło przyzwyczajenie
No hehe j właśnie chciałem tutaj napisać to jako "i" bo wszędzie tutaj na forum się tak pisze no ale na moim wydziale inaczej i wyszło przyzwyczajenie
-
- Użytkownik
- Posty: 5356
- Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gliwice
- Pomógł: 1381 razy
Naszkicuj na płaszczyźnie
W matematyce zwykle używa się i, w zastosowaniach - zwykle j. Wszystko jedno, którego symbolu użyjesz, byle tego samego w całym zadaniu
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 14 lis 2009, o 14:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jelenia Góra
Naszkicuj na płaszczyźnie
Mógłbyś rozpisać w jaki sposób obliczyleś to
\(\displaystyle{ |z-3i+\sqrt{2}(-\frac{\sqrt{2}}{2} +\frac{\sqrt{2}}{2}i)^{31}| \}\)
bede wdzieczny.
\(\displaystyle{ |z-3i+\sqrt{2}(-\frac{\sqrt{2}}{2} +\frac{\sqrt{2}}{2}i)^{31}| \}\)
bede wdzieczny.
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 18 paź 2009, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 22 razy
Naszkicuj na płaszczyźnie
\(\displaystyle{ (-\frac{\sqrt{2}}{2} +\frac{\sqrt{2}}{2}i)^{31}}\) z movier'a liczysz
policz sobie i sprawdź czy wyszło
Jak policzysz ten nawias to dalej już prosto
policz sobie i sprawdź czy wyszło
Ukryta treść: