Narysowac zbiory liczb spełniajacych podane warunki

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
SoyeR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 19 kwie 2008, o 18:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 5 razy

Narysowac zbiory liczb spełniajacych podane warunki

Post autor: SoyeR »

\(\displaystyle{ 1. Re (z-i ^{2} ) \ge 0}\)
\(\displaystyle{ 2. z ^{2} = 2 Re (iz)}\)
\(\displaystyle{ 3. Re (z ^{3} ) \ge Im (z ^{3} )}\)
\(\displaystyle{ 4. \left|z-i \right| = \left|z+i \right|}\)
\(\displaystyle{ 5. \left| z\right| =1}\)
\(\displaystyle{ 6. \left|z-1 \right| ^{2} +4 \left| Im z\right| =5}\)

Z góry bardzo dziekuje ps. chodzi mi o same rozwiązania bez wykresów...-- 11 listopada 2009, 11:11 --Dla uscislenia \(\displaystyle{ z = x+yi, z sprzezone = x-yi}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Narysowac zbiory liczb spełniajacych podane warunki

Post autor: Nakahed90 »

Jaki masz problem w tym zadaniu? Próbowałeś coś sam zrobić.
SoyeR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 19 kwie 2008, o 18:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 5 razy

Narysowac zbiory liczb spełniajacych podane warunki

Post autor: SoyeR »

Hmm no mam taki problem ze wstawiam sobie te wartosci za z = x+yi wyliczam do jakies postaci i nie wiem co z tym dalej, musze meic pare wzorcow zeby to zobaczyc...
ODPOWIEDZ