w zbiorze liczb zespolonych rozwiazac podane rownanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
Chabra
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 31 maja 2007, o 18:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szprotawa
Pomógł: 1 raz

w zbiorze liczb zespolonych rozwiazac podane rownanie

Post autor: Chabra »

mam takie rownanie

\(\displaystyle{ \left( 3+2i\right) ^{2}= \left(\overline{z}-1-3i\right) ^{2}}\)

i zastanawiam sie czy moge je rozpisac na takie 2 przypadki

\(\displaystyle{ 3z+2i=\overline{z}-1-3i}\)

\(\displaystyle{ 3z+2i=-\overline{z}+1+3i}\)
miodzio1988

w zbiorze liczb zespolonych rozwiazac podane rownanie

Post autor: miodzio1988 »

Mozesz.
ODPOWIEDZ