przedstawiać w postaci trygonometrycznej i wykładniczej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
marcellod
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 31 paź 2009, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Otwock

przedstawiać w postaci trygonometrycznej i wykładniczej

Post autor: marcellod »

... i sprowadzić do postaci algebraicznej

a) \(\displaystyle{ z=\left(2-2j\right) ^{5}}\)
b) \(\displaystyle{ \left(1- \sqrt{3j}\right) ^{12} \= z}\)

Pomóżcie jak się za te i podobne zadania zabrać.
ODPOWIEDZ