obliczyć i narysować na płaszczyźnie zespolonej podany pierwiastek:
\(\displaystyle{ \sqrt-1+\sqrt3i=}\)
całe wyrażenie \(\displaystyle{ (-1+\sqrt3i)}\) jest pod pierwiastkiem
obliczyc i narysowac na plaszczyznie zespolonej
- Nakahed90
- Użytkownik
- Posty: 9096
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
obliczyc i narysowac na plaszczyznie zespolonej
\(\displaystyle{ \sqrt{1+\sqrt{3}i}=(a+bi)}\)
Obustronnie do kwadratu i porównujemy część rzeczywistą i urojoną.
Obustronnie do kwadratu i porównujemy część rzeczywistą i urojoną.