Obliczyć to

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
poprawka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 25 paź 2009, o 14:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: no

Obliczyć to

Post autor: poprawka »

\(\displaystyle{ \sqrt{-3-4i}}\)
\(\displaystyle{ (2+i \sqrt{12}) ^{5}}\)
\(\displaystyle{ (1+cos \frac{1}{3}\pi +isin \frac{1}{3}\pi) ^{6}}\)


dziekuje z góry
Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, o 14:40 przez czeslaw, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

Obliczyć to

Post autor: Rogal »

Popatrz na to, co naskrobałeś - myślisz, że komuś będzie się chciało to rozcyfrowywać? Komu powinno zależeć na tym, aby ktoś mógł Ci pomódz?
Popatrz również na temat i popraw go na regulaminowy.
Inaczej nikt nie kiwnie nawet palcem, by dać Ci choć wskazówkę, pomijając fakt, że takich zadań jest tutaj już na tony zrobionych, wystarczyłoby poszukać.
poprawka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 25 paź 2009, o 14:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: no

Obliczyć to

Post autor: poprawka »

Rogal, dziekuje za pomoc... Jestem nowy nie wyszło mi za pierwszym razem zaraz to poprwaiłem ale i tak nie mogłeś poczekać zahamować emocjom i zjechałeś mnie. Przepraszam proszę Pana.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

Obliczyć to

Post autor: Rogal »

Nie masz mnie za co przepraszać. Post trochę już wisiał nieczytelny - dałem Ci do zrozumienia, że raczej w Twoim interesie leży to, by go poprawić, albo poprosić kogoś z nas o pomoc.
Nie było w tym grama emocji - nie takie rzeczy się tutaj widziało.
ODPOWIEDZ