Obliczyć
\(\displaystyle{ (1+2i)^{6}}\).
Podnieś liczbę zespoloną do potęgi
- miki999
- Użytkownik
- Posty: 8691
- Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1001 razy
Podnieś liczbę zespoloną do potęgi
Najszybciej chyba będzie skorzystać z:
\(\displaystyle{ (1 + x)^\alpha = \sum_{k=0}^{ \alpha } \; {\alpha \choose k} \; x^k}\)
Jakby dalej był jakiś problem, to pisz.
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ (1 + x)^\alpha = \sum_{k=0}^{ \alpha } \; {\alpha \choose k} \; x^k}\)
Jakby dalej był jakiś problem, to pisz.
Pozdrawiam.