\(\displaystyle{ \frac{4}{z} =\overline{z}}\) dla mnie to jest po podstawieniu \(\displaystyle{ 4= |z|^{2} \\\\
2=x \wedge 0=y}\) czyli rozwiazaniem jest pkt 2 na osi rez .
natomiast dla autora to ma wyjsc okrag o promieniu 2 i srodku 0. Nie wiem czemu mam inaczej? ??
Kolejny rysunek na osi zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Kolejny rysunek na osi zespolonej
Jakoś dziwnie to policzyłeś
\(\displaystyle{ z\neq 0\\
4=\overline{z}\cdot z\\
(x-iy)(x+iy)=4\\
x^2-i^2y^2=4\\
x^2+y^2=4\\}\)
Czyli rzeczywiście jest to okrąg, ale bez środka.
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ z\neq 0\\
4=\overline{z}\cdot z\\
(x-iy)(x+iy)=4\\
x^2-i^2y^2=4\\
x^2+y^2=4\\}\)
Czyli rzeczywiście jest to okrąg, ale bez środka.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Kolejny rysunek na osi zespolonej
Wiem, że jest wzór. Chodzi mi o to, że dziwnie doszedłeś do wyniku W końcu:
\(\displaystyle{ 4=|z|^2\\
4=\sqrt{x^2+y^2}^2\\
x^2+y^2=4}\)
Czyli mamy to samo
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ 4=|z|^2\\
4=\sqrt{x^2+y^2}^2\\
x^2+y^2=4}\)
Czyli mamy to samo
Pozdrawiam.