Rozwiąż równianie.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Vinci05
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 1 mar 2009, o 17:17
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy

Rozwiąż równianie.

Post autor: Vinci05 »

a) \(\displaystyle{ (1-i)z=(3-i)z+2+3i}\)
b) \(\displaystyle{ (3+2i)=z(1-i)}\)

Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, o 17:37 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Umieszczaj wyrażenia matematyczne miedzy znakami [latex] i [/latex] - zapis będzie czytelniejszy.
miodzio1988

Rozwiąż równianie.

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ z=a+bi}\)
Mozna sprytniej
ODPOWIEDZ