Suma dwóch liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
gower9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 22 paź 2009, o 18:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wwa
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Suma dwóch liczb zespolonych

Post autor: gower9 »

Hej, nie mam pojęcia, jak zabrać się za to zadanie. Pomożecie?

\(\displaystyle{ \hbox{Niech } z_{1}, z_{2} \in \mathbb{C}\hbox{, ponadto } u=\sqrt{z_{1}\cdot z_{2}}\hbox{. Udowodnij, że} \\
\\
|z_{1}|+|z_{2}|=|\frac{z_{1}+z_{2}}{2}-u| + |\frac{z_{1}+z_{2}}{2}+u|}\)
frej

Suma dwóch liczb zespolonych

Post autor: frej »

ODPOWIEDZ