Zaznacz na płaszczyźnie zespolonej zbiór...

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
bakus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 paź 2009, o 21:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Zaznacz na płaszczyźnie zespolonej zbiór...

Post autor: bakus »

Witam
Prosze o pomoc w rozwiazaniu zadania:
Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiór:
\(\displaystyle{ z\in \mathbb{C}\:\left|\frac{z-1-i}{z-2-2i}\right|\ =1}\)

Pomnozylem lewa i prawa strone rownania przez mianownik czyli z-2-2i
Wyszlo na koncu 1+i=0
Czy wykres bedzie wygladal tak ze oznaczam a=1, b=1, wtedy zaznaczam punkt o wspolrzednej (1,1) i koniec??
Czy jest to dobrze??

Z gory dziekuje
frej

Zaznacz na płaszczyźnie zespolonej zbiór...

Post autor: frej »

\(\displaystyle{ \left| z-a \right| = \left| z-b \right|}\) wyznacza symetralną odcinka \(\displaystyle{ AB}\)
ODPOWIEDZ