interpretacje geometryczne wzorów :

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
nereida
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 10 paź 2009, o 15:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: bydgoszcz
Podziękował: 3 razy

interpretacje geometryczne wzorów :

Post autor: nereida »

(1) 2 \(\displaystyle{ \le}\)\(\displaystyle{ \left|iZ + 5 \right|}\) < 3
(2) \(\displaystyle{ \sin}\) \(\displaystyle{ \left(\pi \left| Z +2i|\right)}\) > 0

Byłby ktoś tak miły i pomógł rozwiązać te dwa przykłady, bo już nie mam pomysłów jak je do końca wyliczyć.

ps. Wiem, że Z = a + bi, ale dalej nie wiem co zrobić...
miodzio1988

interpretacje geometryczne wzorów :

Post autor: miodzio1988 »

Wiesz co to jest moduł z liczby zespolonej?
ODPOWIEDZ