liczby zespolone. wykres.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
kurczakov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 6 paź 2009, o 16:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radziejow

liczby zespolone. wykres.

Post autor: kurczakov »

Witam,

Mam banalne pytanie zapewne, ale cos mi umyka, otoz; nusze narysowac wykres:

Im(z)=|Re(z)|

Jakies wskazowki ?

Dziekuje.
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

liczby zespolone. wykres.

Post autor: Nakahed90 »

Wiesz wogóle co ten zapis oznacza?
kurczakov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 6 paź 2009, o 16:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radziejow

liczby zespolone. wykres.

Post autor: kurczakov »

W ogole wiem. Tylko nie mow, ze to bedzie y=|x| ? A ja chce przekombinowac
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

liczby zespolone. wykres.

Post autor: Nakahed90 »

Jeżeli definiujesz liczbę zespoloną tak \(\displaystyle{ z=x+iy}\) to tak
kurczakov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 6 paź 2009, o 16:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radziejow

liczby zespolone. wykres.

Post autor: kurczakov »

To tak, ze sie myle, czy to tak, ze chce przekombinowac ?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

liczby zespolone. wykres.

Post autor: Nakahed90 »

To znaczy, że masz dobrze.
ODPOWIEDZ