Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
monikap7
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: monikap7 »
\(\displaystyle{ z^6+z^3(1+i)+i=0}\)
-
miodzio1988
Post
autor: miodzio1988 »
\(\displaystyle{ z^{3}=t}\) i zwykla delta
-
monikap7
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: monikap7 »
mam, ze \(\displaystyle{ t_1=\frac{1-i-i \sqrt{6i} }{2}}\) oraz \(\displaystyle{ t_1=\frac{1-i+i \sqrt{6i} }{2}}\) i co teraz??
-
miodzio1988
Post
autor: miodzio1988 »
Wracasz do podstawienia. Nie sprawdzam czy jest dobrze. Rachunki zostawiam Tobie