Podaj moduł i argument liczby zespolonej
\(\displaystyle{ \frac{(1+i \sqrt{3} )^{17}}{(1-i)^{18}}}\)
Podaj moduł i arg. liczby zespolonej
Podaj moduł i arg. liczby zespolonej
\(\displaystyle{ 1+i\sqrt{3}=2 \left( \frac{1}{2} + i \frac{\sqrt{3}}{2} \right)}\)
\(\displaystyle{ 1-i=\sqrt{2} \left( \frac{\sqrt{2}}{2} - i \frac{\sqrt{2}}{2} \right)}\)
\(\displaystyle{ 1-i=\sqrt{2} \left( \frac{\sqrt{2}}{2} - i \frac{\sqrt{2}}{2} \right)}\)
Podaj moduł i arg. liczby zespolonej
Jak ktoś ma choć trochę pojęcia o temacie, to wie, co z tym zrobić. de Moivre'a trzeba użyć i samo wyjdzie.
Podaj moduł i arg. liczby zespolonej
wiem ze moivera. Ale zeby uzyc tego wzoru trzeba obliczyc moduł z z a nie wiem własnie jak to wykonać