Funkcja Holomorficzna
- RazorY999
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 100lica Moja WuWuAAA
- Podziękował: 2 razy
Funkcja Holomorficzna
Wiecie moze jak zrobic takie zadanko:
\(\displaystyle{ f(x)=\frac{x}{x^2+y^2}+i\frac{y}{x^2+y^2}}\)
pozdrawiam
oczywiscie sprawdzic czy ta funkcja jest holomorficzna!sorka
\(\displaystyle{ f(x)=\frac{x}{x^2+y^2}+i\frac{y}{x^2+y^2}}\)
pozdrawiam
oczywiscie sprawdzic czy ta funkcja jest holomorficzna!sorka
Ostatnio zmieniony 13 mar 2006, o 21:17 przez RazorY999, łącznie zmieniany 1 raz.
- RazorY999
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 100lica Moja WuWuAAA
- Podziękował: 2 razy
Funkcja Holomorficzna
\(\displaystyle{ f(z)=\frac{x}{x^2+y^2}+i\frac{y}{x^2+y^2}}\)
wybaczcie ale zle napisalem!w takiej sytuacji tez mam podstawic do wzoru?ale jakiego?jestem ciemny w liczbach zespolonych!a jezeli to inaczej sie robi to prosze o dokladne przedstawienie krok po kroku!
pozdrawiam
wybaczcie ale zle napisalem!w takiej sytuacji tez mam podstawic do wzoru?ale jakiego?jestem ciemny w liczbach zespolonych!a jezeli to inaczej sie robi to prosze o dokladne przedstawienie krok po kroku!
pozdrawiam
- RazorY999
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 100lica Moja WuWuAAA
- Podziękował: 2 razy
Funkcja Holomorficzna
nie nie slyszalem, co prawda nie mialem tego jeszcze dopiero jutro bede mial, ale chcialbym cos o tym wiedziec moze masz linka zeby sobie poczytac?
- g
- Użytkownik
- Posty: 1552
- Rejestracja: 21 sie 2004, o 16:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 59 razy
Funkcja Holomorficzna
Kod: Zaznacz cały
http://www.google.com
szczerze mowiac ciezko mi uwierzyc, ze ktos kazal ci badac rozniczkowalnosc funkcji bez znajomosci warunkow C-R.
- RazorY999
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 100lica Moja WuWuAAA
- Podziękował: 2 razy
Funkcja Holomorficzna
a nie moglbys mi zrobic tego zadania ?
nikt mi tego nie kazal robic robie to z czystej satysfakcji gwarantowanej lecz jej nie mam poniewaz tego nie ogarnalem!
[ Dodano: Pon Mar 13, 2006 11:17 pm ]
nie ma nic pozatym ciekawego na googlach o warunku Cauchy'ego-Riemanna
nikt mi tego nie kazal robic robie to z czystej satysfakcji gwarantowanej lecz jej nie mam poniewaz tego nie ogarnalem!
[ Dodano: Pon Mar 13, 2006 11:17 pm ]
nie ma nic pozatym ciekawego na googlach o warunku Cauchy'ego-Riemanna
- g
- Użytkownik
- Posty: 1552
- Rejestracja: 21 sie 2004, o 16:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 59 razy
Funkcja Holomorficzna
nie chce mi sie.
cale zadanie sprowadza sie do znalezienia warunkow C-R, porozniczkowania i pocalkowania. nie ma w tym nic ambitnego. do roboty.
od siebie tylko powiem, ze na oko wyglada na nieanalityczna.
cale zadanie sprowadza sie do znalezienia warunkow C-R, porozniczkowania i pocalkowania. nie ma w tym nic ambitnego. do roboty.
od siebie tylko powiem, ze na oko wyglada na nieanalityczna.
- RazorY999
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 13 mar 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 100lica Moja WuWuAAA
- Podziękował: 2 razy
Funkcja Holomorficzna
trudno jutro sie dowiem jak sie to robi!pozdrawiam
ps.nie wiem nawet jak mam sie za to zabrac...
ps.nie wiem nawet jak mam sie za to zabrac...