analiza zespolona- różnowartościowość

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
qazwsx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 22 kwie 2009, o 21:07
Płeć: Kobieta

analiza zespolona- różnowartościowość

Post autor: qazwsx »

Sprawdzić, że dla z \(\displaystyle{ \in}\) C, \(\displaystyle{ -\frac{\pi}{2} < re(z) < \frac{\pi}{2}}\) funkcja \(\displaystyle{ \sin z}\) jest różnowartościowa?
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

analiza zespolona- różnowartościowość

Post autor: Rogal »

Spróbuj albo z definicji albo wyznaczyć do tego sinusa funkcję odwrotną, wtedy zobaczysz, do czego Ci jest to założenie.
Jak gdzieś utkniesz, to pisz rzecz jasna.
ODPOWIEDZ