Interpretacja geometryczna liczby zespolonej.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
lethal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 sty 2006, o 17:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Interpretacja geometryczna liczby zespolonej.

Post autor: lethal »

Mam problem z rozwiązanaiem dwoch ponizszych zadan:
1. \(\displaystyle{ z\,\in\,C:\,arg\,\frac{1+z}{1-z}\,=\,\frac{3}{4}\pi}\)
2. \(\displaystyle{ z\,\in\,C:\,arg\,i\frac{1+z}{1-z}\,\in\,R}\)
ODPOWIEDZ