Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
farianek
- Użytkownik
- Posty: 71
- Rejestracja: 10 maja 2007, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 23 razy
Post
autor: farianek »
Znajdź liczby rzeczywiste x,y spełniające równanie:
\(\displaystyle{ \frac{z+1}{\overline{z}-1}=-1}\)
\(\displaystyle{ z=x+iy}\)
\(\displaystyle{ \overline{z} = x-iy}\)
Wyszło mi, że \(\displaystyle{ x=0; y \in R}\)
Dobrze?
-
Crizz
- Użytkownik
- Posty: 4094
- Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 805 razy
Post
autor: Crizz »
Dobrze.