Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Superman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 3 lip 2008, o 13:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 5 razy

Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej.

Post autor: Superman »

1. Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiór liczb zespolonych określonych warunkiem:

\(\displaystyle{ \frac{3\pi}{4}< arg \left \left( (1+i\right) z^{2}\right) \le \frac{5\pi}{4}}\)

2. Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiór:

\(\displaystyle{ A= \lbrace z \in C: \left| \frac{ z^{2}-4iz-4 }{z-2i} \right| \le 2 \le 2 \left| z-i \right| \rbrace}\)

Dzięki wielkie za jakąkolwiek pomoc

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ