Wyznacz zbiór.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
pogrzex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 4 lut 2009, o 12:32
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 1 raz

Wyznacz zbiór.

Post autor: pogrzex »

Wyznacz \(\displaystyle{ A \cap B}\) otóż: \(\displaystyle{ A: Im(z^{2})+2Imz<0, B: z^{3}=i^{5}(- \frac{1}{2} +i \frac{ \sqrt{3} }{2} )^{33}}\) Mniejsza o B, co mam zrobić w A kiedy mam: \(\displaystyle{ 2xy+2y<0}\)?
Awatar użytkownika
Dedemonn
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 689
Rejestracja: 21 lut 2007, o 19:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z kompa
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 137 razy

Wyznacz zbiór.

Post autor: Dedemonn »

Najpierw rozwiąż równanie (3 rozwiązania) i wtedy dopiero sprawdź, dla których liczb ten warunek jest spełniony.
ODPOWIEDZ