2 Równanie wielomianowe

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
mycak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 1 lut 2009, o 16:37
Płeć: Mężczyzna

2 Równanie wielomianowe

Post autor: mycak »

Mam takie dwa proste ^^ zadanka z którymi nie moge sobie poradzic:

1 Rozwiąż:

\(\displaystyle{ (z^{4}+81)(z^{2}-3x+2)=0}\)


2.Wyznaczyc pierwiastki zespolone rownania

\(\displaystyle{ (x ^{2} - 3 - 4i)(x ^{3} + 1) = 0}\)

Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 16 lut 2009, o 18:34 przez luka52, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie wyłączaj bbcode'u jak piszesz w LaTeX-u. Jeden wyraz na nazwę tematu to zdecydowanie za mało. Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by lepiej wskazywały o czym może być treść zadania.
?odzianin

2 Równanie wielomianowe

Post autor: ?odzianin »

1. \(\displaystyle{ z ^{4}+81=0 \vee z^{2} -3x+2=0}\)
ODPOWIEDZ