pierwiastek z liczby zespolonej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Łukasz_1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 31 sie 2007, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowsze
Podziękował: 8 razy

pierwiastek z liczby zespolonej

Post autor: Łukasz_1989 »

po uproszczeniu zadania \(\displaystyle{ z= \sqrt{3}i - 1}\)
Jaki będzie \(\displaystyle{ \sqrt[3]{z}}\) problem polega na tym ze wychodzi \(\displaystyle{ w_{0} = \sqrt[3]{2} (cos \frac{2}{9} \pi + i sin \frac{2}{9} \pi )}\) i nie wiem co z tym dalej zrobić bo nie mogą to być wartości przybliżone.
ODPOWIEDZ