Oblicz część urojoną i rzeczywistą liczby
Oblicz część urojoną i rzeczywistą liczby
z=2(cos pi/7+isin pi/7)^21 tego równiez nie wiem jak rozwiązać będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
- PrzeChMatematyk
- Użytkownik
- Posty: 178
- Rejestracja: 18 lis 2008, o 17:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 20 razy
Oblicz część urojoną i rzeczywistą liczby
eh.
wzór de Moivre'a(podstawa!):
\(\displaystyle{ (a + bi)^n=|z|^n(\cos n\varphi + i\sin n\varphi)}\)
podstaw i policz
wzór de Moivre'a(podstawa!):
\(\displaystyle{ (a + bi)^n=|z|^n(\cos n\varphi + i\sin n\varphi)}\)
podstaw i policz