Zbior liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
green_01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 12 paź 2008, o 18:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 2 razy

Zbior liczb zespolonych

Post autor: green_01 »

Czesc


Jak narysowac taki uklad:

A = {|Z| >_ 2 i Im z + Re z >_ 1}

|z| >_ 2 to bedzie kolo o S (2,0) ale nie mam pojecia co z tym durgim czlonem.
// >_ wieksze badz rowne
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Zbior liczb zespolonych

Post autor: Calasilyar »

1. popraw zapis \(\displaystyle{ \LaTeX}\)

2. odnośnie zadania:
dla z=a+bi
\(\displaystyle{ b\geq 1-a}\)
czyli częśc wspolna tego koła i płaszczyzny ponad prostą b=1-a(włącznie z prostą)
ODPOWIEDZ