Równanie wielomianowe z wartością bezwzględną
-
- Użytkownik
- Posty: 152
- Rejestracja: 20 wrz 2008, o 15:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nie powiem
- Podziękował: 23 razy
Równanie wielomianowe z wartością bezwzględną
\(\displaystyle{ x^{3} - 7x= ft|4 x^{2} - 10 \right|}\)
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Równanie wielomianowe z wartością bezwzględną
Założenie: \(\displaystyle{ x^3-7x 0}\)
\(\displaystyle{ 4x^2-10=x^3-7x 4x^2-10=-(x^3-7x )}\)
\(\displaystyle{ 4x^2-10=x^3-7x 4x^2-10=-(x^3-7x )}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 152
- Rejestracja: 20 wrz 2008, o 15:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nie powiem
- Podziękował: 23 razy
Równanie wielomianowe z wartością bezwzględną
Wiem tylko jak rozwiązuje to wychodzi mi \(\displaystyle{ x(-1,1,-2,-5)}\) a w odpowiedzi nie ma 1
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Równanie wielomianowe z wartością bezwzględną
A czy rozpisałeś sobie założenie? Wtedy zobaczysz, że jedynka jednak wypadnie ze zbioru rozwiązań.