Dana jest funkcja:
\(\displaystyle{ f(x)= ft(1+x^{2}\right)^{-1}}\)
znajdź granice, extrema(za pomoca pochodnej) i punkty przecięcia(pochodna pochodnej)
Pełne Badanie Funkcji
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11409
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3155 razy
- Pomógł: 748 razy
Pełne Badanie Funkcji
Jest to łątwa funkcja i pochodna tez przyjaznie wyglada, tj
\(\displaystyle{ f^\prime (x)= \frac{-2x}{(1+x^2)^2}}\)
tj extremum w zerze itd
\(\displaystyle{ f^\prime (x)= \frac{-2x}{(1+x^2)^2}}\)
tj extremum w zerze itd
Pełne Badanie Funkcji
to jaka bedzie z tego pochodna?piasek101 pisze:... przegięcia ...kapewu pisze:... i punkty przecięcia(pochodna pochodnej)