Liczby 1 i 2 sa pierwiastkami wielomianu \(\displaystyle{ W(x) = x^3 + kx^2 - mx - 6}\) Wyznacz współczynnik k i m
Zapoznaj się z instrukcją LaTeX-a https://matematyka.pl/latex.htm
luka52
Wyznacz współczynniki w wielomianie
Wyznacz współczynniki w wielomianie
Ostatnio zmieniony 8 gru 2008, o 22:33 przez SLU2007, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinn12
- Użytkownik
- Posty: 882
- Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 61 razy
- Pomógł: 193 razy
Wyznacz współczynniki w wielomianie
\(\displaystyle{ \begin{cases} W(1)=0 \\ W(2)=0 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} 0=1 ^{3} +k *1^{2} -1*m-6\\
0=2 ^{3} +k*2 ^{2} -2*m-6 \end{cases}}\)
I rozwiązać... Gdzie tu masz ciągi?
\(\displaystyle{ \begin{cases} 0=1 ^{3} +k *1^{2} -1*m-6\\
0=2 ^{3} +k*2 ^{2} -2*m-6 \end{cases}}\)
I rozwiązać... Gdzie tu masz ciągi?