No wlasnie... podaj przyklad wielomianu, roznego od stalej, ktory dla liczb 2,5,8 przyjmuje wartosc 1.
Problem w tym ze nie rozumiem ".. roznego od stalej..."
Czy to chodzi o to zeby to nie byl wielomian \(\displaystyle{ W(x)=1}\) ?
Przyklad wielomianu rozny od stalej
-
- Użytkownik
- Posty: 4094
- Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 805 razy
Przyklad wielomianu rozny od stalej
No tak
[ Dodano: 7 Grudnia 2008, 15:17 ]
Przykładem moze być wielomian \(\displaystyle{ w(x)=(x-2)(x-5)(x-8)+1=x^{3}-15x^{2}+66x-79}\).
[ Dodano: 7 Grudnia 2008, 15:17 ]
Przykładem moze być wielomian \(\displaystyle{ w(x)=(x-2)(x-5)(x-8)+1=x^{3}-15x^{2}+66x-79}\).