\(\displaystyle{ 2^{9}x^{2}-2^{4}x-1}\)
(z góry dziękuję za pomoc!)
ciekawy wielomian do rozłożenia
- Arch_Stanton
- Użytkownik
- Posty: 110
- Rejestracja: 26 paź 2008, o 23:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kl
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5 razy
ciekawy wielomian do rozłożenia
\(\displaystyle{ W(x)=512x^2-16x-1}\)
\(\displaystyle{ \Delta=48^2}\)
\(\displaystyle{ W(x)=512(x-\frac{16+48}{1024})(x-\frac{16-48}{1024})...}\)
\(\displaystyle{ \Delta=48^2}\)
\(\displaystyle{ W(x)=512(x-\frac{16+48}{1024})(x-\frac{16-48}{1024})...}\)