wyznacz wspolczynniki wielomianow

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
wirus1910
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 393
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 167 razy

wyznacz wspolczynniki wielomianow

Post autor: wirus1910 »

Dane sa wielomany
\(\displaystyle{ F(x)=x ^{2} +x-1}\)
\(\displaystyle{ Q(x)=ax+b}\)
\(\displaystyle{ P(x)=x ^{3}+4x+6x ^{2} -5}\)
wyznacz wspolczynniki a i b tak aby F(x)*Q(x)=P(x)
(zapomnialem wczesniej najwazniejszego dopisac)
Ostatnio zmieniony 27 lis 2008, o 16:18 przez wirus1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

wyznacz wspolczynniki wielomianow

Post autor: Kartezjusz »

i co dalej?
ODPOWIEDZ