Nierówność

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Nierówność

Post autor: Macius700 »

Rozwiąż nierówność:

\(\displaystyle{ |\frac{x^2+2x-36}{x^2-4}|>1}\)
Elwircia88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 22 lis 2008, o 19:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Nierówność

Post autor: Elwircia88 »

\(\displaystyle{ |\frac{x^2+2x-36}{x^2-4}|}\)>1


\(\displaystyle{ \frac{x^2+2x-36}{x^2-4}}\)>1 \(\displaystyle{ \frac{x^2+2x-36}{x^2-4}}\)
ODPOWIEDZ