Naszkicuj wykres funkcji :
\(\displaystyle{ y=|\frac{2x-3}{x+2}|}\)
Naszkicuj wykres funkcji
- tomekture8
- Użytkownik
- Posty: 194
- Rejestracja: 13 sty 2008, o 21:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: turek
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 40 razy
Naszkicuj wykres funkcji
\(\displaystyle{ | \frac{2x-3}{x+2}| = |\frac{2x+4-7}{x+2}| = |2- \frac{7}{x+2}|}\)
Miejsce zerowe funkcji dla \(\displaystyle{ x= \frac{3}{2}}\)
\(\displaystyle{ y= 2- \frac{7}{x+2} \ \ \ dla \ \ \ x qslant \frac{3}{2}}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{7}{x+2}-2 \ \ \ dla \ \ \ x< \frac{3}{2}}\)
Miejsce zerowe funkcji dla \(\displaystyle{ x= \frac{3}{2}}\)
\(\displaystyle{ y= 2- \frac{7}{x+2} \ \ \ dla \ \ \ x qslant \frac{3}{2}}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{7}{x+2}-2 \ \ \ dla \ \ \ x< \frac{3}{2}}\)