Rozwiąż równanie

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Awatar użytkownika
Strider
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 13 wrz 2007, o 15:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tychy
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 8 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Strider »

\(\displaystyle{ (x^2+8x+7)(x^2+8x+15)=9}\)
robin5hood
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1676
Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 178 razy
Pomógł: 17 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: robin5hood »

\(\displaystyle{ ((x+4)^2-9)((x+4)^2-1)=9}\)
\(\displaystyle{ (x+4)^4-10(x+4)^2=0}\) i dalej prosto juz
ODPOWIEDZ