Równania wielomianowe z wartością bezwzgledną

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Marta9911
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 18 paź 2008, o 22:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Okolice ***

Równania wielomianowe z wartością bezwzgledną

Post autor: Marta9911 »

Jak rozwiązać te równania?


\(\displaystyle{ 8|x-1| + (x-1) (x^2 + 4)=0}\)

\(\displaystyle{ x^4 + 5 - |5x^3 + x|=0}\)

\(\displaystyle{ x^4 + 13 - |13x^3 + x|=0}\)

LaTeX !
RyHoO16
Ostatnio zmieniony 25 paź 2008, o 11:54 przez Marta9911, łącznie zmieniany 1 raz.
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Równania wielomianowe z wartością bezwzgledną

Post autor: mat1989 »

sprawdzić znak tego co pomiędzy wartością i rozważyć odpowiednią ilość przypadków;)
ODPOWIEDZ