\(\displaystyle{ f(x) > g(x)}\) , jesli
\(\displaystyle{ f(x)= - \frac{2}{x+1}}\)
\(\displaystyle{ g(x)= \frac{-2x+4}{x+1}}\)
mi wyszlo x>3 w odp. troszke inaczej:P neiiwem motam cos:D
nalezy obliczyc algebraicznie oraz graficznie:) chetny ktos?:)
nierownosci wielomianowe
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 16 mar 2008, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: s tont
- Podziękował: 15 razy
- Nakahed90
- Użytkownik
- Posty: 9096
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
nierownosci wielomianowe
\(\displaystyle{ \frac{-2x+4+2}{x+1}0}\)
\(\displaystyle{ x\in (-\infty,-1)\cup(3,+\infty)}\)
\(\displaystyle{ x\in (-\infty,-1)\cup(3,+\infty)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 27
- Rejestracja: 16 mar 2008, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: s tont
- Podziękował: 15 razy
nierownosci wielomianowe
podziekowal:)Nakahed90 pisze:\(\displaystyle{ \frac{-2x+4+2}{x+1}0}\)
\(\displaystyle{ x\in (-\infty,-1)\cup(3,+\infty)}\)