porządkowanie wielomianów

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
przemo940
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 15 paź 2006, o 11:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznań
Podziękował: 24 razy

porządkowanie wielomianów

Post autor: przemo940 »

Dane są wielomiany
\(\displaystyle{ W(x)=-6+3}\)
\(\displaystyle{ P(x)=x ^{2}-2x-1}\)
\(\displaystyle{ Q(x)=5x ^{3}-x+4}\)

uporządkuj wielomian


\(\displaystyle{ \frac{1}{3}W(x)(P(x)-Q(x))}\)
raphel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 657
Rejestracja: 9 gru 2007, o 12:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Czewa/Wrocław
Podziękował: 84 razy
Pomógł: 138 razy

porządkowanie wielomianów

Post autor: raphel »

w W(x) gdzieś zapomniałeś x, nie wiem czy ma być przy -6 czy przy 3.
ODPOWIEDZ