przedstaw podane wyrażenie w postaci jednomianu \(\displaystyle{ ax ^{n}}\)
a)\(\displaystyle{ x ^{2} +x ^{2} \sqrt{2}}\)
b)\(\displaystyle{ \frac{3x ^{2} }{2} x ^{2} - \frac{1}{5} x ^{5}}\)
c)\(\displaystyle{ \frac{5x ^{2}-(3x) ^{2} }{2}}\)
d)\(\displaystyle{ 4x ^{7} (\frac{1}{2}x )^{3}}\)
wyrażenie w postaci wielomianu
-
- Użytkownik
- Posty: 657
- Rejestracja: 9 gru 2007, o 12:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Czewa/Wrocław
- Podziękował: 84 razy
- Pomógł: 138 razy
wyrażenie w postaci wielomianu
1. \(\displaystyle{ ... = 2 \sqrt{2} x ^{2}}\)
3. \(\displaystyle{ ... = - 2x ^{2}}\)
4. \(\displaystyle{ ... = \frac{1}{2} x ^{10}}\)
3. \(\displaystyle{ ... = - 2x ^{2}}\)
4. \(\displaystyle{ ... = \frac{1}{2} x ^{10}}\)