wartosc parametru m

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
bixos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 29 maja 2008, o 18:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polski
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 1 raz

wartosc parametru m

Post autor: bixos »

Jaka jest wartosc parametru m, jesli wieloman w jest podzielony przez dwumian q??

a) \(\displaystyle{ w(x)= x^{3}+ 5 x^{3} + mx + 3

q(x)= x + 3}\)



Bede wdzieczny jesi ktos powie jak to zrobic;) Pozdro
frej

wartosc parametru m

Post autor: frej »

Tw. Bezout

\(\displaystyle{ W(-3)=0}\)
ODPOWIEDZ