wielomian 4 stopnia
-
- Użytkownik
- Posty: 134
- Rejestracja: 2 lis 2006, o 10:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 13 razy
wielomian 4 stopnia
W x jest wielomianem czwartego stopnia a liczba 3 jests jeg czterokrotym pierwiastkiem znajdz W(x) wiedzac ze w(1)=80
-
- Użytkownik
- Posty: 134
- Rejestracja: 2 lis 2006, o 10:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 13 razy
wielomian 4 stopnia
tak robilem i nic mi nie wychodzi nie moge obliczyc tego wielomianu
[ Dodano: 16 Lipca 2008, 09:11 ]
bo nie wiem co zrobic W(1)=80
[ Dodano: 16 Lipca 2008, 09:11 ]
bo nie wiem co zrobic W(1)=80
wielomian 4 stopnia
za \(\displaystyle{ x}\) wstaw \(\displaystyle{ 1}\)
\(\displaystyle{ W(1)=a(1-3)^4=a(-2)^4=16a}\)
\(\displaystyle{ W(1)=a(1-3)^4=a(-2)^4=16a}\)