udowodnij

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Geniusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 26 wrz 2007, o 21:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 8 razy

udowodnij

Post autor: Geniusz »

Jak udowodnić prawdziwość wzoru??

\(\displaystyle{ (1+1) ^{n} =2 ^{n}}\)
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

udowodnij

Post autor: natkoza »

yyy... czy w nawiasie na pewno ma być 1+1 bo jak tak to wtedy ta równość jest oczywista, bo możemy te 1 dodać do siebie
schmude
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 119
Rejestracja: 29 lis 2007, o 23:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 6 razy

udowodnij

Post autor: schmude »

Podejrzewam, że miało być \(\displaystyle{ 2^n= \sum_{i=0}^{n} {n \choose i}}\)
ODPOWIEDZ